SCHELL SWS vízmenedzsment rendszer.
A higiénia ma már digitális.

Egyre bonyolultabbá váló korunkban az ivóvízrendszerek rendeltetésszerű üzemeltetésével szemben támasztott követelmények is egyre szigorúbbak. A SCHELL SWS vízmenedzsment rendszerrel egyszerűen megvalósítható az ivóvízrendszer tartósan higiénikus üzemeltetése a középületek, félközépületek és kereskedelmi célú épületek minden lényeges elvételi pontján. A szerelvények és a karbantartási műveletek hatékonyan és gazdaságosan tervezhetők. A rendszer az összes elterjedt épületirányítás-technikai rendszerbe integrálható. A rugalmas, vezeték nélküli és/vagy vezetékes hálózatba kapcsolásnak köszönhetően ideális megoldást jelent új építésű épületekben és meglévő ingatlanokban.SZANITERSZERELVÉNYEK INTELLIGENS HÁLÓZATBA KAPCSOLÁSA. SCHELL SWS-SZEL.

Film megtekintése


Egyszerű:
Előnyök a tervezéstől az üzemeltetésig.

A hálózatba kapcsolt szerelvények az elektronikus szerelvények logikus továbbfejlesztését képviselik. Egyszerűen hangzik, és az is. A SCHELL SWS vízmenedzsment rendszerrel. A rendszerelemek kiválasztása egyszerű. A szerelés és a kezelés intuitív, a rendszer pedig maximálisan rugalmas. Így kis ráfordítással teljesítheti ügyfelei igényeit, és megvédheti magát a higiéniai kockázatoktól. A SCHELL tanácsadással, képzéssel és átfogó szervizzel támogatja Önt.
További információk épületgépészeti tervezők számára

Biztonságos:
Az ivóvízrendszerek tervezése, kiépítése és üzemeltetése során.

Könnyen telepíthető, könnyen kezelhető: a SCHELL SWS vízmenedzsment rendszer a minősített vízcserének köszönhetően automatizált pangó víz elleni öblítéssel segít megőrizni az ivóvízminőséget. A biztonságot például az elemzés, a hiánytalan dokumentáció és a jelentések garantálják. Emellett a helyiségtervek, a csoportosítás, valamint a vezeték nélküli és/vagy vezetékes hálózatok nagyobb tervezési rugalmasságot biztosítanak az új építésű épületek és az épületfelújítások esetében. Ráadásul minden épületirányítás-technikai rendszerrel is kompatibilis.

További információk létesítményüzemeltetők számára

Gazdaságos:
Ingatlanok hatékony üzemeltetése – hosszú távú értékmegőrzés

A felhasználók egészségét védő, tartósan higiénikus ivóvízrendszer alapvető fontosságú. Nem véletlenül támasztanak a jogalkotók szigorú követelményeket, amelyek be nem tartása súlyos következményekkel járhat. E tekintetben a SCHELL SWS vízmenedzsment rendszer biztonságot nyújt az ingatlanoküzemeltetők és az ingatlantulajdonosok számára, és konkrét gazdasági előnyöket kínál az épület teljes életciklusa alatt. A SCHELL SWS-be történő befektetés már néhány év után megtérül.További információk üzemeltetők/önkormányzatok számára
Az SWS termékek áttekintése

Szeretné tudni, milyen rendszerelemekre van szükség, és mely szerelvények köthetők hálózatba az SWS segítségével? Itt megtalálja az egyes termékek áttekintését.

Tovább az SCHELL SWS termékáttekintéshez


Brosúrák és letöltések

Akár brosúrát, akár szoftverfrissítést keres, a SCHELL SWS letöltőoldalon sok hasznos dokumentumot és fájlt talál.

Tovább a letöltésekhez


A rendszer elemei

SWS vízmenedzsment rendszer szerver

A rendszer lelke az SWS szerver és a rajta futó, intelligens szoftver. A szerver végzi a szerelvényparaméterek központi beállítását, a pangó víz elleni öblítéseket, a termikus fertőtlenítést, valamint az elemzést és a dokumentálást. A legfeljebb 64 egység adatainak továbbítása vezeték nélkül vagy buszkábelen keresztül történik. Az SWS szerver az SWS átjárón keresztül a fölérendelt épületirányítási rendszerből is vezérelhető. A meglévő épületirányítási rendszerbe való bekötést a rendszerintegrátor végzi el. Nagyobb épületekben több SWS vízmenedzsment rendszer is üzemelhet párhuzamosan.

AZ SWS RÁDIÓMENEDZSER FM

A rádiómenedzser nagyobb rádiótávolságok szolgál a vezeték nélküli hálózatban. A jelerősítő áramellátását tápegység biztosítja.

A 30 V-OS SWS BUSZTRAFÓ

A busz hálózati egység biztosítja a busz extender kábelek és a rajtuk keresztül hálózatba kapcsolt szerelvények, valamint az SWS szerver áramellátását.

AZ SWS ÁTJÁRÓK

Az átjáró lehetővé teszi az SWS vízmenedzsment rendszer bekötését a meglévő épületirányítás-technikai rendszerbe. Az átjáró fordítja le az SWS protokollt a kívánt szabványos buszprotokollra. Protokolltól és a szükséges adatpontok számától függően különböző kivitelekben kapható. Minden bekötött SWS szerverhez egy SWS átjáróra van szükség.

AZ SWS HŐMÉRSÉKLET-ÉRZÉKELŐK

Az SWS hőmérséklet-érzékelő érzékeli a vízhőmérsékletet, amelynek alapján vezérelhetők a higiéniai öblítések, és dokumentálhatók a hőmérsékletek. A hőmérsékleti adatok továbbításához a hőmérséklet-érzékelő a szerelvény busz bővítőmodulján vagy közvetlenül, saját busz bővítőmodulon keresztül csatlakozik az SWS hálózathoz.

AZ SWS SZIVÁRGÁSVÉDELMI SZELEPEK

Az SWS szivárgásvédelmi szelep megakadályozza az épület használati időszakán kívül keletkező vízkárokat, és egyúttal védi az ivóvíz-higiéniát. Központilag vagy egyes részterületeken lezárja a vízellátást azokban az időszakokban, amikor nem használják az épületet, például éjszaka, hétvégén vagy szabadság alatt. A pangó víz elleni öblítések idejére automatikusan kinyit, majd újra elzár. A használati és elzárási idők naptárfunkcióval kényelmesen programozhatók.

SMART.SWS

Az SWS vízmenedzsment rendszer innovatív kiegészítője, a SMART.SWS segítségével a felhasználók online lehívhatják az elemzési adatokat, és épületszinten ellenőrizhetik a fontos állapotjelentéseket és értékeléseket, függetlenül attól, hogy hol tartózkodnak.


A rendszerelemek áttekintése

SWS vízmenedzsment rendszer szerver

A rendszer lelke az SWS szerver és a rajta futó, intelligens szoftver. A szerver végzi a szerelvényparaméterek központi beállítását, a pangási öblítéseket, a termikus fertőtlenítést, valamint az elemzést és a dokumentálást. A legfeljebb 64 egység adatainak továbbítása vezeték nélkül vagy buszkábelen keresztül történik. Az SWS szerver az SWS átjárón keresztül a fölérendelt épületirányítási rendszerből is vezérelhető. A meglévő épületirányítási rendszerbe való bekötést a rendszerintegrátor végzi el. Nagyobb épületekben több SWS vízmenedzsment rendszer is üzemelhet párhuzamosan.


SWS BE-K kábeles busz bővítőmodul

A kábeles busz bővítőmodul legfeljebb 350 m hosszú kábelen keresztül képes továbbítani az adatokat a szerelvény és az SWS szerver között (a kábel maximális hossza 1 000 m lehet). Ugyanez a kábel szolgál a BE-K és a szerelvény áramellátására is.


SWS BE-F vezeték nélküli busz bővítőmodul

A vezeték nélküli busz bővítőmodul vezeték nélküli kapcsolaton keresztül továbbítja az adatokat az elektronikus szerelvény és az SWS szerver között. Az áramellátás történhet a szerelvény saját eleméről vagy tápegységről is. Hálózati áramellátás esetén a vezeték nélküli busz bővítőmodul jelerősítőként is funkcionál (mesh hálózat).


SWS FM vezeték nélküli jelerősítő

A jelerősítő nagyobb távolságok lefedésére szolgál a vezeték nélküli hálózatban. A jelerősítő áramellátását tápegység biztosítja.


30 V-os SWS busz tápegység

A busz tápegység biztosítja a kábeles busz bővítőmodulok és a rajtuk keresztül hálózatba kapcsolt szerelvények, valamint az SWS szerver áramellátását.


SWS átjáró

Az átjáró lehetővé teszi az SWS vízmenedzsment rendszer bekötését a meglévő épületirányítási rendszerbe. Az átjáró fordítja le az SWS protokollt a kívánt szabványos buszprotokollra. Protokolltól és a szükséges adatpontok számától függően különböző kivitelekben kapható. Minden bekötött SWS szerverhez egy SWS átjáróra van szükség.


SWS hőmérséklet-érzékelő

Az SWS hőmérséklet-érzékelő érzékeli a vízhőmérsékletet, amelynek alapján vezérelhetők a higiéniai öblítések, és dokumentálhatók a hőmérsékletek. A hőmérsékleti adatok továbbításához a hőmérséklet-érzékelő a szerelvény busz bővítőmodulján vagy közvetlenül, saját busz bővítőmodulon keresztül csatlakozik az SWS hálózathoz.


SWS szivárgásvédelmi szelep

Az SWS szivárgásvédelmi szelep megakadályozza az épület használati időszakán kívül keletkező vízkárokat, és egyúttal védi az ivóvíz-higiéniát. Központilag vagy egyes részterületeken lezárja a vízellátást azokban az időszakokban, amikor nem használják az épületet, például éjszaka, hétvégén vagy szabadság alatt. A pangási öblítések idejére automatikusan kinyit, majd újra elzár. A használati és elzárási idők naptárfunkcióval kényelmesen programozhatók.


SMART.SWS

Az SWS vízmenedzsment rendszer innovatív kiegészítője, a SMART.SWS segítségével a felhasználók online lehívhatják az elemzési adatokat, és épületszinten ellenőrizhetik a fontos állapotjelentéseket és értékeléseket, függetlenül attól, hogy hol tartózkodnak.

KÉRDÉSE VAN A SCHELL SWS-SZEL KAPCSOLATBAN?

Tervezéssel, méretezéssel és a rendszerelemek kiválasztásával kapcsolatos műszaki kérdésben állunk szíves rendelkezésére. Az SWS gördülékeny üzemeltetése érdekében a telepítés után is szívesen válaszolunk minden kérdésére.


Lépjen velünk kapcsolatba

Nincs bejegyzés

Nincs bejegyzés