Árkád Bevásárlóközpont, Budapest

Cím:

Árkád Bevásárlóközpont
1106 Budapest, Örs vezér tere 25.
Magyarország
www.arcadbudapest.hu

Objektumadatok:

  • Felújítás (Árkád 1) és bővítés (Árkád 2): 2012-2013
  • 200 üzlet, kávézók és étteremek 3 szintén
  • Összesen bérbe adható terület: 68.000 m2
  • Parkoló: 1.600 férőhely

Budapesten majdnem minden állampolgárnak megvan a maga kedvenc bevásárlóközpontja, ahol szabadidejének nagy részét is tölti: A – központi helyen fekvő – butikok és műszaki áruházak kiadós sétára csalogatnak, a számos kávézó, bisztró és étterem pedig gyakran szolgál a barátokkal és ismerősökkel való találkozások helyszínéül.

A budapesti Árkád az első bevásárlóközpontok egyike, melyet a vasfüggöny lebontása óta építettek. 1990 óta a fővárosban majdnem minden évben épült egy új pláza. Több mint 20 évvel később eljött az Árkád modernizálásának ideje, mivel a bérbe adható területek, a felszereltség és a külső megjelenés már nem felelt meg a mai kor igényeinek. Ezért 2012-ben megkezdődtek a teljes körű felújítási munkálatok, valamint a hamburgi székhelyű ECE-csoport támogatásával kezdetét vették a bővítési munkálatok is. Az ECE-csoport számos bevásárlóközpontban képviselteti magát bel- és külföldön is, mint például Berlinben (Potsdamer Platz Arkaden), Bécsben (BahnhofCity) és Baselben (Stücki Shopping).

A 2014 januárjában újonnan megnyitott bevásárlóközpontban immár 68.000 m2 bérbe adható terület áll rendelkezésre. A bevásárlóközpont menedzsmentje által kiadott adatok alapján a budapesti Árkád ma az ország legnagyobb bevásárlóközpontja.

SCHELL termékek

  • PETIT SC önelzáró mosdócsaptelep
  • LINEAR ECO WC-nyomólap
  • falba épített WC-tartály
  • EDITION vizeldevezérlés
  • COMPACT II vizelde szerelőmodul

Az újonnan épült szaniterhelyiségekben a Schell szaniter szerelvényei nem csak kinézetükkkel, hanem főként műszaki tartalmukkal tűnnek ki. A közepesen nagy sormosdókhoz a kompakt és robosztus PETIT SC mosdó csaptelepet építették be. A kiváló minőségű teljes egészében fémből készült csaptelep automatikus önelzáró funkcióval rendelkezik (SC = self-close). Az érzékelő területen a kéz felületével történő gyengéd működtetés aktiválja a csap megnyitását, mely az előre beprogramozott idő leteltével automatikusan elzáródik. A PETIT SC használata nagyon kellemes, mivel a csapban elhelyezett hosszú élettartammal rendelkező perlátor gondoskodik a lágy és bőséges vízsugárról.

A mellékhelyiségekbe COMPACT II falba építhető WC-tartályok és vizelde-tartályok kerültek beépítésre. Mind a két fajta tartály előre beépített vízvezetékekkel, csatlakozókkal és előelzárószeleppel van ellátva. A magas előkészületi foknak megfelelően a beépítés problémamentesen, biztosan és időtakarékosan zajlott le.

A COMPACT II szerelőmodult az öblítési funkció aktiválásához különböző készre szerelő készletekkel lehet beszerelni. Az Árkádban a döntéshozók az EDITION E elektronikus vizeldét választották, mellyel a felhasználóknak nem kell a nyomógombhoz hozzáérniük. A magas látogatottságot figyelembe véve ez a felhasználók szempontjából fontos higiéniai előnyt jelent. A szép formavilággal rendelkező robosztus saválló EDITION E nyomólap a vandalizmus ellen a lehető legnagyobb védelmet nyújtja. Ehhez kiválóan igazodnak a WC-nél elhelyezett LINEAR ECO WC-nyomólapok, melyek kiváló minőségű velúrkróm (matt króm) bevonattal vannak ellátva és esztétikailag tökéletes összképet alkotnak.

Képgaléria:


Nincs bejegyzés

Nincs bejegyzés